Skip to main content

Καμμένος: «Ναι» στην πρόταση μομφής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά τη συνάντησή του με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για εκλογική συνεργασία, στη βάση των κοινών πεποιθήσεων για τη Συμφωνία.

Την στήριξή του στην πρόταση μομφής - αν κατατεθεί - για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας πως κάνει λόγο για εκλογική συνεργασία με τον Τάκη Μπαλτάκο, στη βάση των κοινών τους πεποιθήσεων για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ.

«Ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Να υπογράψουμε με τον κ. Μητσοτάκη κοινή πρόταση μομφής αρκεί να δεσμευτεί ότι δεν δέχεται την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία». Αν δεν γίνει αυτό και η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής μόνο για την Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτονόητο ότι θα την στηρίξουμε καθώς θέλουμε την ακύρωσή της» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Τάκη Μπαλτάκο στη Βουλή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για εκλογική συνεργασία, ενώ υποστήριξαν πως απευθύνουν κάλεσμα στους 45 πρώην υπουργούς της ΝΔ που βρίσκονται εκτός Βουλής.  

«Με τον κύριο Μπαλτάκο έχουμε μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος. «Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση, μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος. «Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δεν θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών» συμπλήρωσε.

«Σε μια αρχή ενός διαλόγου αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας στο τραπέζι καταθέτει τη δική του πρόταση» σημείωσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν αποκλείουν κάποιον από την εκλογική συνεργασία. «Θα βρεθεί κοινή γραμμή αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί. Οι θέσεις οι δικές μου είναι γνωστές, οι θέσεις του κ. Μπαλτάκου είναι γνωστές. Θα υπάρξει απόλυτως σεβασμός των θέσεων του ενός και του άλλου για να βρούμε κοινή συνισταμένη» κατέληξε.