Skip to main content

Καμμένος: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν, είπε για την επίθεση της αντιεξουσιαστικής ομάδας στο κτήριο του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη χθες ο Ρουβίκωνας στο κτήριο της Βουλής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και για προσβολή του Πολιτεύματος και είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτή την απαράδεκτη στάση και της κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή της αστυνομίας, που αφήνουν υποστηρικτές του Κουφοντίνα να διαδηλώνουν στην Αθήνα. Όλο αυτό το "παιχνίδι" με τον Κουφοντίνα βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορούμε να προκαλούμε τον κύριο σύμμαχό μας, τις ΗΠΑ, με την άδεια στον δολοφόνο, που παραμένει αμετανόητος και ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά μετά από χρόνια ομάδες υποστηρικτών του. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι τυχαία οργάνωση, τα στελέχη αυτής της οργάνωσης είναι αυτοί που περιμένουν έξω από τον Κορυδαλλό τον Κουφοντίνα για να τον υποδεχτούν , είναι αυτοί που οργανώνουν τις επιθέσεις στη Βουλή, είναι αυτοί που χτυπούν με προκλητικά συνθήματα πολιτικά κόμματα και αρχές του τόπου. Η υπόθεση αφορά όλους μας και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει σοβαρή αντίδραση της κοινής γνώμης στην οποιαδήποτε προσπάθεια ένας δολοφόνος να αφεθεί ελεύθερος».

«Και θέλω να τονίσω και τη διαφορά της αντιμετώπισης του Κράτους απέναντι στους άλλους καταδικασμένους της 17Ν.Δε μπορεί ο 85χρονος Γιωτόπουλος να παραμένει μέσα, ο Σάββας Ξηρός με αναπηρίες να μην διεκδικεί άδειες και αν βγαίνει συνέχεια ο Κουφοντίνας, ο πιο σκληρός της 17Ν, ενώ δηλώνει αμετανόητος», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, και πρέπει να αποδοθούν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συμπληρώνοντας: «Κι αν δεν αποδοθούν, πρέπει να τις αποδώσει ο ελληνικός λαός».

Αναφορικά με τη 13η σύνταξη και τις παροχές της κυβέρνησης, ο ίδιος σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει, επειδή το επανέλαβε πολλές φορές αυτό, ότι για να δοθούν αυτές οι παροχές, υπήρξε κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ότι αν δεν ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτε τα αναδρομικά δεν θα είχαν δοθεί σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς, ούτε η 13η σύνταξη, ούτε θα είχε πέσει ο ΦΠΑ, ούτε στα νησιά θα είχε περάσει το ισοδύναμο».

«Τα λεφτά αυτά δεν τα χαρίζει ο κ.Τσίπρας από την τσέπη του, ούτε από την οικογενειακή του επιχείρηση, είναι ένα μέρισμα των θυσιών του ελληνικού λαού, για να βγει το πρωτογενές πλεόνασμα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το ψηφοδέλτιο θα γράφει 13η σύνταξη», ο κ. Καμμένος είπε:

«Ούτε αυτό είναι, αλλά ούτε κι αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κόψει τη 13η σύνταξη ή βγαίνει και προσβάλλει τα παιδιά των δυτικών συνοικιών, που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και τους λέει ότι θα γίνουν ψυκτικοί. Σ΄αυτόν τον προεκλογικό αγώνα έχουν γίνει τεράστια λάθη και από τις δύο πλευρές και ο ελληνικός λαός θα κρίνει τις συμπεριφορές όλων».