Skip to main content

Καμπανάκι από Χαμόγελο του Παιδιού για τις κροτίδες του Πάσχα

Ο Οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι κροτίδες και βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Πάσχα και για μία ακόμη χρονιά, ενημερώνει τα παιδιά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από ανήλικους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά, τα οποία έχει χειριστεί ο Οργανισμός, όπου παιδιά ακρωτηριάστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, λόγω χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.
 
Η Ελληνική Αστυνομία κάθε χρόνο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους  για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά δυστυχώς, από τη στιγμή που επιτρέπεται η εισαγωγή και η εμπορία όλων αυτών των προϊόντων (κροτίδες, βεγγαλικά), τα παιδιά παραμένουν εκτεθειμένα στον κίνδυνο.
 
«Ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα,  όπου το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση αποτελώντας μία άτυπη «παράδοση, γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάθε παιδί αυτά τα είδη αφού η πώλησή τους γίνεται ανεξέλεγκτα ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα.
 
Συνεπώς, οφείλουμε και εμείς ως γονείς και εκπαιδευτικοί να μη μείνουμε άπραγοι αλλά να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων ειδών πυροτεχνίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Ο Οργανισμός κρούει το καμπανάκι του κινδύνου τονίζοντας ότι κροτίδες και βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα, που στα χέρια των παιδιών γίνονται «φονικά όπλα» απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή.