Skip to main content

Ανεκμετάλλευτο πλεονέκτημα η κρουαζιέρα για τη Θεσσαλονίκη

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το 33ο πανελλαδικά σε αφίξεις τουριστών κρουαζιέρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές για την προσέλκυση της κρουαζιέρας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο Tourism of Tomorrow, που διοργανώνει το School of Business του αμερικανικού κολεγίου Ανατόλια.

«Υπάρχουν δύο λιμάνια στη Μεσόγειο που απέχουν μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης: το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μεγάλο αλλά ανεκμετάλλευτο πλεονέκτημα», σημείωσε ο κ. Μανδρίνος.

Όπως είπε, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 33η θέση στη χώρα, σε σύνολο 43 λιμανιών, σε ό,τι αφορά την προσέλκυση τουριστών κρουαζιέρας, με μόλις 1.500 αφίξεις το 2018 από 2.500 αφίξεις το 2017, όταν το λιμάνι του Πειραιά είχε 950.000 αφίξεις, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα 750.000 και το Κατάκολο 450.000 αφίξεις.

Εξάλλου, ο κ. Μανδρίνος είπε ότι η Θεσσαλονίκη υστερεί σε επίπεδο marketing, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας νέου τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπως και την αναβάθμιση του διαδρόμου 10-28 ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση υπερατλαντικών πτήσεων. Ζήτησε, ακόμη, τη ζεύξη του αεροδρομίου με τον σταθμό Μίκρα του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς για τις μεταφορές με τον ΟΑΣΘ «ο Θεός να βάλει το χέρι του».