Skip to main content

Καμπανάκι από Ryanair: Δεν πετάμε αν καταργηθούν οι μεσαίες θέσεις

«Πρόκειται για μια ηλίθια ιδέα που σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί πουθενά» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλο της Ryanair για την κατάργηση των μεσαίων θέσεων

Δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις αν οι κυβερνήσεις προχωρήσουν σε κατάργηση της μεσαίας θέσης στα αεροπλάνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ο'Λίρι τόνισε ότι έχει ήδη προειδοποιήσει την ιρλανδική κυβέρνηση πως, αν προβλέπει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, «είτε θα πληρώσει το μεσαίο κάθισμα είτε δεν θα πετάξουμε», επειδή «δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ποσοστό πληρότητας 66%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να μείνουν κενά τα μεσαία καθίσματα δεν εγγυάται επαρκή απόσταση και συνεπώς «πρόκειται για μια ηλίθια ιδέα που σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί πουθενά».

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) έχει δηλώσει ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιβολής κυβερνητικών μέτρων με αφορμή την πανδημία. Ένα από αυτά τα μέτρα δεν αποκλείεται να είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας εντός του αεροπλάνου. Αρκετές εταιρείες, όπως η Emirates, Delta Air Lines και η EasyJet έχουν ανακοινώσει ότι είναι έτοιμες να αφήσουν κενή τη μεσαία θέση στα καθίσματα των αεροπλάνων τους.