Skip to main content

Χαρδαλιάς:Προσοχή αύριο στις εκκλησίες-Μάσκες παντού μετά τις διακοπές

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό, προειδοποίησε ο υφυπουργός.

Καμπανάκι για την κρισιμότητα της στιγμής και την ανάγκη επίδειξης ατομικής ευθύνης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Για να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα είναι ολέθρια για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειές μας», προειδοποίησε ο υφυπουργός.

Αναφορικά για τον αυριανό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, κάλεσε όλους να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή τηρώντας τον αριθμό, τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας και υπενθύμισε ότι ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανα 5 τμ με ελαχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου εντός των ναών ενώ μέγιστος αριθμός ατόμων για ναούς 500 τμ και άνω είναι τα 100 άτομα.

«Η χρήση μάσκας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου», τόνισε ο ίδιος ενώ έκανε γνωστό ότι θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμα την ύπαρξη ισχυρής σύστασης για χρήση μάσκας μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους. «Επιστρέφοντας από τις διακοπές, φοράμε μάσκες παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.