Skip to main content

Καμπανάκι Χαρδαλιά για μειωμένους εμβολιασμούς σε 5 νομούς - Οι 4 στη Β. Ελλάδα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους κατοίκους πέντε νομών όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Στη σημασία της προόδου του εμβολιασμού για τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για πέντε Περιφερειακές Ενότητες, οι τέσσερις εκ των οποίων στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως είπε, υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο. Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα. Κάτω από το μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας, ήτοι οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

«Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τον μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους» σημείωσε ο υφυπουργός τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, να γίνει αντιληπτό ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό».