Skip to main content

Μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Η Διοίκηση του ΕΒΕΘ, εγείρει και θέματα ασφάλειας και υγιεινής, εξαιτίας της καθυστέρησης στην αποκομιδή στη Βιομηχανική Περιοχή

Τις σημαντικότατες καθυστερήσεις έως και έξι εβδομάδες στην αποκομιδή απορριμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης επισημαίνει με έγγραφό του προς την Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του ΕΒΕΘ, εγείρει και θέματα ασφάλειας και υγιεινής, εξαιτίας της καθυστέρησης στην αποκομιδή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τους κινδύνους ανάφλεξης των σκουπιδιών, αλλά και της πρόκλησης μολύνσεων.

Το έγγραφο, που απευθύνεται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, κ. ΧρήστοΠαναγιωτίδη, έχει ως εξής:  

“Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Με το παρόν έγγραφό μας επιθυμούμε να επανέλθουμε στο θέμα, που θίξαμε και με το ανωτέρω σχετικό, των πολύ σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, σε τμήμα της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου σας. Όπως πληροφορηθήκαμε από επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου μας που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή, εξακολουθεί να παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο τμήμα της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγιεινής, δυσοσμίας και αισθητικής με άμεσες, πολύ αρνητικές, επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και στην καθημερινότητα των εργαζομένων σ΄ αυτές.

‘Όπως, μάλιστα μας αναφέρθηκε, η αποκομιδή των απορριμμάτων, κατά την τελευταία τετραετία πραγματοποιείται με συχνότητα έως και ανά έξι εβδομάδες,  ενώ από την ημερομηνία διεξαγωγής των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι σήμερα, τα απορριμματοφόρα του Δήμου σας συνέλεξαν απορρίμματα από το συγκεκριμένο τμήμα της ΒΙ.ΠΕ.Θ. μόλις δύο φορές.

Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής πραγματοποιούν διαχωρισμό των απορριμμάτων τους στην πηγή και τοποθετούν τα   ανακυκλώσιμα υλικά στους ενδεδειγμένους κάδους, η αποκομιδή και αυτών των απορριμμάτων γίνεται με τα κοινά απορριμματοφόρα του Δήμου σας.  

Δεδομένης της σπουδαιότητα του προβλήματος, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που σημειώνονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, αλλά και μολύνσεων, παρακαλούμε κ. Αντιδήμαρχε, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την άμεση επίλυσή του.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Α’ Αντιπρόεδρος, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης».