Skip to main content

Καμπανάκι για αύξηση εργατικών δυστυχημάτων σε έργα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ

«Από την προηγούμενη επιστολή μας, έχουν καταγραφεί νέα ατυχήματα στους αναφερόμενους τομείς εργασίας», αναφέρουν σε επιστολή οι εργαζόμενοι.

Κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων στα τεχνικά έργα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και στον εξορυκτικό κλάδο διαπιστώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος σε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

«Η άμεση μεταξύ μας συνεργασία, μαζί με τις Ομοσπονδίες εργαζομένων των χώρων αυτών, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον περιορισμό των θανάτων στην εργασία σε αυτούς τους τομείς», αναφέρουν και τονίζουν:

«Για τον σκοπό αυτό, με την νέα αυτή επιστολή μας και σε συνέχεια του με α.π. 345/14-10-2022 σχετικού εγγράφου μας, ζητούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να σας καταθέσουμε την εκτίμησή μας για τις αιτίες που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.

Από την προηγούμενη επιστολή μας, έχουν καταγραφεί νέα ατυχήματα στους αναφερόμενους τομείς εργασίας, ενώ ύστερα από το θανατηφόρο δυστύχημα στα Μεταλλεία Βωξίτη στην Φωκίδα, η διαχειρίστρια εταιρεία έκλεισε το μεταλλείο και εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, δίχως να έχουν άλλη ενημέρωση από την επιχείρηση, γεγονός που καταδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την εργασία που έχουν τα εργατικά δυστυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες».