Skip to main content

Καμπανάκι Καββαθά από τη Θεσσαλονίκη για το μέλλον των επιχειρήσεων 

3000 επιχειρήσεις εστίασης κατέβασαν ρολά στη διετία όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση στο ΒΕΘ - 260 αρτοποιεία οδηγήθηκαν σε παύση λειτουργίας.

Σε άκρως δυσχερή κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης στη χώρα, καθώς την τελευταία διετία περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις του χώρου, πανελλαδικά,  κατέβασαν ρολά με το μέλλον να φαντάζει άκρως δυσοίωνο αν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη και την ανακούφιση επιχειρήσεων, ειδικά αυτών που είναι άκρως ενεργοβόρες.

Μάλιστα κάποιες εξ αυτών είναι παραδοσιακές επιχειρήσεις που δεν άντεξαν την ξέφρενη αύξηση στα κόστη ενέργειας και πρώτων υλών και οδηγήθηκαν σε λουκέτο έχοντας προηγούμενα βιώσει τα αλλεπάλληλα σοκ της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση της μελέτης με θέμα «Διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της διασυνοριακής συνεργασίας σε επίπεδο πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στη Μακεδονία και τη Θράκη». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο προεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και στα αρτοποιεία καθώς εκτιμάται πως το 2022 οδηγήθηκαν σε παύση λειτουργίας 260 επιχειρήσεις του κλάδου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το στοιχείο πως το 6,5% των συμμετεχόντων στην τελευταία εξαμηνιαία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε το φόβο του για ένα δεχόμενο λουκέτο το επόμενο διάστημα. «Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν την κρίση που βιώνουμε» τόνισε ο κ. Καββαθάς.