Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ για άστεγους στο ΑΧΕΠΑ: Κόπρανα και ούρα στους διαδρόμους(φωτο)

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων κάνει λόγο για κόπρανα, ούρα και αποφάγια των αστέγων που «τα συναντάς παντού στους διαδρόμους» του νοσοκομείου

Για κατακλυσμό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ από αστέγους κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει».

«Παρότι την αναδείξαμε πολλές φορές φαίνεται ότι της Διοίκησης δεν ιδρώνει το αυτί», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοσιεύοντας μάλιστα χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά το νοσηλευτικό ίδρυμα, η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία κάνει λόγο για κόπρανα, ούρα και αποφάγια των αστέγων που «τα συναντάς παντού στους διαδρόμους, ειδικά στα υπόγεια του Νοσοκομείου, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες».



Μάλιστα επισημαινεται ότι τα στρώματα και οι κουβέρτες που αφήνουν παραμένουν εκεί όλη την ημέρα για να τους υποδεχθούν ξανά το βράδυ.

«Τα Νοσοκομεία δεν είναι χώροι τα οποία μπορούν με όλο το ρουχισμό να φιλοξενούν αστέγους, οι οποίοι αφοδεύουν, ουρούν, τρώνε στους διαδρόμους των κλινικών. Μετά αναρωτιούνται γιατί έχουμε 1627 θανάτους κατ’ έτος από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Εάν η Διοίκηση θέλει να στεγάσει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, να αναζητήσει Προνοιακή Μονάδα στη Θεσσαλονίκη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.



Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ, η ΠΟΕΔΗΝ λέει ότι «το μείζον αυτό ζήτημα Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του Νοσοκομείου, η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ τα αντιμετωπίζει με "σύγχρονη Διοικητική μέθοδο". Αναρτήθηκαν ανακοινώσεις που είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες!».