Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί στα Γιαννιτσά

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως θετικοί ασθενείς και άλλοι με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύονται μαζί στο νοσοκομείο Γαννιτσών, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου.

Στην καταγγελία ότι ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Γαννιτσών προχωράει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη και σε ράντζα, ενώ εξυπηρετούνται με φορητές φιάλες οξυγόνου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 80 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές και 14 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, που όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι πάντα γεμάτη και δεν καλύπτει τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης.

Όπως αναφέρεται, σε διάφορες περιπτώσεις, έχουν διασωληνωθεί ασθενείς στο τμήμα κορωνοϊού και περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ακόμα ότι δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα για τεστ στους ασθενείς στέλνονται στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να αργούν.

«Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπόπτων κρουσμάτων στα ΤΕΠ φτάνουν τις πολλές ώρες, ενώ ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα. Και το προσωπικό  στο νοσοκομείο, είναι ελάχιστο. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ, ενώ 36 άτομα νοσούν».

«Και αρνητικοί να είναι θα κολλήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.