Skip to main content

Καμπανάκι Σαρηγιάννη: Έως και 5.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Σεπτέμβρη

«Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», είπε ο καθηγητής.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησαν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, «αυτό είναι θετικό».

Ωστόσο όπως εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα πέντε χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως και ο αριθμός να φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

«Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε

Από την άλλη ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ : «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε.

Τέλος, όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.