Skip to main content

Νέα καμπάνια από τους γιατρούς Θεσσαλονίκης: Εμείς εμβολιαστήκαμε, εσύ; (φωτο)

Με αφίσες σε δομές υγείας και δημοτικά κτίρια ο ΙΣΘ προτρέπει τους πολίτες, με το παράδειγμα πρώτα των μελών του, να εμβολιαστούν άμεσα.

Για μία ακόμη φορά οι ιδιώτες γιατροί «βάζουν πλάτη» στην εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ώστε να χτιστεί γρηγορότερα τοίχος ανοσίας στην κοινότητα λόγω και της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ» που αναμένεται -από τους ειδικούς της επιδημιολογίας- να επικρατήσει στην Ελλάδα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, μετά την πρόσκληση του υπουργείου υγείας στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα για εμβολιασμό του πληθυσμού κατ΄οίκον ή στο ιατρείο τους, τόνισε ότι «είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν σ αυτή την πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση, όπως άλλωστε έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Παρά τις δυσκολίες λόγω και εποχής, καλούνται να αναλάβουν ένα καίριο κεφάλαιο ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς τους, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση. Τα όποια προβλήματα των πολιτών τα γνωρίζει πρώτα και καλύτερα ο γιατρός τους κι έχει χτιστεί εδώ και χρόνια… τοίχος εμπιστοσύνης στη διάγνωση και θεραπεία. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν το καθήκον τους".

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης. Με αφίσες σε δομές υγείας και δημοτικά κτίρια προτρέπει τους πολίτες, με το παράδειγμα πρώτα των μελών του, να εμβολιαστούν άμεσα. Βασικό σύνθημα του επιστημονικού συλλόγου είναι "ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ) ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΣΥ;" Ο ΙΣΘ με επιστολή καλεί τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν άμεσα ώστε οι εμβολιασμοί να «τρέξουν» γρηγορότερα μέσα στην ασφάλεια των ιατρείων. "Η συμβολική αμοιβή που έχει ορισθεί από την πολιτεία (για τον εμβολιασμό στο ιατρείο) δεν ανταποκρίνεται στην ιατρική πράξη ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει, λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών". Συγκεκριμένα επιστολή ο ΙΣΘ τονίζει ότι «Οι ιατροί του ΙΣΘ σε όλες τις φάσεις της πανδημίας αγωνίστηκαν για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και εμβολιάστηκαν σε υψηλότατο ποσοστό δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Στην κρίσιμη αυτή φάση της πανδημίας θα είναι ουσιαστική η συμβολή μας στην ύψωση του τείχους συλλογικής ανοσίας μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών, οι οποία αποτελούσαν, αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν ιατρική πράξη. Η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αποτελεί ουσιαστικά πράξη κοινωνικής προσφοράς καθώς οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση αμοιβές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Παρακαλούμε να διαβάσετε λεπτομερώς τις συμβάσεις και τα επισυναπτόμενα έγγραφα και σας προτρέπουμε να ενταχθείτε και σε αυτή την κοινή προσπάθεια".

Τα ονόματα ή και οι επωνυμίες των συμβεβλημένων ιατρών και φορέων του άρθρου 268 ν. 4798/21 καθώς όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους αναρτώνται δυναμικά στον ιστότοπο emvolio.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους για να ορίσουν την ημερομηνία εμβολιασμού τους.