Skip to main content

Καναδάς: Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, τον καταδίωξαν και τον σκότωσαν

Τραγική η κατάληξη για 73χρονο, έξω από το Τορόντο του Καναδά. Έχασε τη ζωή του, μετά από καταδίωξη, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε κατάστημα.

Νεκρός, έπειτα από καταδίωξη των αστυνομικών αρχών, έπεσε 73χρονος άνδρας στον Καναδά. Αφορμή αποτέλεσε διαπληκτισμός που είχε με υπάλληλο καταστήματος, ο οποίος του ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια καναδική τηλεόραση, το δίκτυο CBC, που επικαλείται την αστυνομία της επαρχίας Οντάριο, o ηλικιωμένος επιτέθηκε σε υπάλληλο καταστήματος, ο οποίος απαίτησε να φορέσει μάσκα προστασίας, όπως ορίζει ο νόμος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο άνδρας αρνήθηκε, σύμφωνα με υπάλληλο του καταστήματος, και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν, το οποίο καταγράφηκε σε χωριό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Τορόντο.

Περιπολικό που τον καταδίωξε μπόρεσε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του προτού σταματήσει το κυνηγητό, για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πολιτών.

Λίγη ώρα αφού έφθασαν στο σπίτι του άνδρα, δύο αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών μαζί του, ανέφερε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας του Οντάριο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηλικιωμένος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ημιαυτόματο τουφέκι κι ένα πιστόλι, κατά την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, η οποία κατέσχεσε τα υπηρεσιακά όπλα των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν.

Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του θύματος.