Skip to main content

Κανάκης: Πρόταση εξαγοράς από τη νορβηγική Orkla - Τι λέει ο πρόεδρος

Στο τραπέζι η πρόταση του πολυεθνικού ομίλου για εξαγορά του 80% των μετοχών της εισηγμένης. Ευοίωνες προοπτικές βλέπει ο Στέλιος Κανάκης.

Για ευοίωνες προοπτικές που διανοίγονται για την εταιρεία ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Κανάκης και τους εργαζόμενούς της, μετά την επικείμενη εξαγορά του 80% των μετοχών της από τον πολυεθνικό όμιλο Orkla, μίλησε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Στέλιος Κανάκης.

«Πρόκειται για έναν πολυσχιδή πολυεθνικό όμιλο που δραστηριοποιείται διεθνώς σε σειρά επιχειρηματικών τομέων, μεταξύ των οποίων και τα τρόφιμα. Με την Orkla Foods Ingredients συνεργαζόμαστε από το 1984, με αποτέλεσμα να έχουν εκτιμήσει τόσο τη διοίκηση της εταιρείας μας όσο και τον τρόπο λειτουργίας της. Γνωριζόμαστε τόσα πολλά χρόνια και υπάρχει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας», υποστηρίζει ο κ. Κανάκης.

Στο ερώτημα για τα εκατέρωθεν οφέλη της συγκεκριμένης συνεργασίας, ο πρόεδρος της εισηγμένης υποστηρίζει: «Οι αγοραστές θα μπορέσουν να διεισδύσουν με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις χώρες που εμείς εξάγουμε όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Από τη δική μας πλευρά, θα εμπλουτίσουμε την προϊοντική μας γκάμα και θα αποκτήσουμε μια σειρά συνεργειών καθώς θα είμαστε μέλος ενός ισχυρού πολυεθνικού ομίλου, μεταξύ των οποίων και η μείωση του κόστους των αγορών μας. Πιστεύω με έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, θεωρώντας πως η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει προς το συμφέρον και των εργαζομένων μας. Εννοείται πως η οικογένεια Κανάκη θα παραμείνει με 20% των μετοχών, τις οποίες και δεν προτίθεται να πουλήσει».

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια πρόταση που φαίνεται πως θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο κ. Κανάκης απάντησε: «Δεν ήταν στις προθέσεις της οικογένειας Κανάκη η έξοδος της εταιρείας από το ΧΑ. Απλά, οι άνθρωποι της Orkla δεν θεώρησαν σκόπιμη την παραμονή στο ΧΑ, καθώς ο όμιλος είναι ήδη εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νορβηγίας».

Να σημειωθεί ότι με βάση το ποσοστό των βασικών μετόχων και τον όγκο συναλλαγών της μετοχής στη σημερινή συνεδρίαση που απορροφήθηκε από τους προτείνοντες, φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η Δημόσια Πρόταση, δηλαδή η συγκέντρωση ποσοστού άνω του 90%.