Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΘΑΝΑΤΟΣ», «ΑΧΑΣΤΟΣ» ΚΑΙ «ΑΤΡΩΤΟΣ»

Η απύθμενη απαξία του Αλέξη Τσίπρα και των άμεσων συνεργατών του για οποιονδήποτε και οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με την «πραγματικότητα τους»

Έφτασε λοιπόν η ώρα των κρίσιμων εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μιας ημερομηνίας με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι πρότινος αρέσκονταν να «παίζει». Όταν πίστευε ότι είναι «αθάνατο», «άχαστο» και «άτρωτο». Όταν θεωρούσε πώς όποτε κι αν στηθούν οι εθνικές κάλπες, θα ανατρέψει τα προγνωστικά και θα σαρώσει. Κι όταν ειρωνεύονταν ΜΜΕ, δημοσκόπους και κυρίως πολιτικούς αντιπάλους, που - ο καθένας από την πλευρά του και για τους δικούς του λόγους - προειδοποιούσαν τους ενοίκους του και κυρίως τον πρωθυπουργό ότι «όλα σε αυτή τη ζωή έχουν μια αρχή κι ένα τέλος».

Μόνο «ο Τειρεσίας», από αυτό εδώ το βήμα, είχε γράψει δυο φορές το τελευταίο διάστημα για την απύθμενη απαξία του κ. Τσίπρα και των άμεσων συνεργατών του για οποιονδήποτε και οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με την «πραγματικότητα τους». Προειδοποιώντας ότι καλό θα ήταν να «ηρεμήσουν» και να ρωτήσουν και κανέναν από τους παλιότερους ενοίκους του ίδιου Μεγάρου, για την τύχη που έχουν όσοι πολιτεύονται την εποχή της δόξας τους με τον τρόπο που πολιτεύτηκαν αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Γράφαμε ότι «στην καλύτερη των περιπτώσεων, ζουν στην αφάνεια, στη χειρότερη εξακολουθούν να πηγαινο-έρχονται στα δικαστήρια». Αλλά εις μάτην.

Τώρα, οι πάλαι ποτέ πανίσχυροι υπουργοί του κ. Τσίπρα τρέχουν για να μαζέψουν σταυρούς, μπας και επανεκλεγούν. Γιατί η ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν υφίσταται, ενώ η ανασφάλεια του αύριο είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη κι απειλεί να τους καταπιεί. Η επόμενη μέρα για ορισμένους συγκεκριμένους μπορεί και να είναι σκληρή, γιατί έναν και μόνο λόγο: προκάλεσαν. Δεν πολιτεύτηκαν, αλλά απείλησαν. Δεν νομοθέτησαν, αλλά εκδικήθηκαν. Όταν ένας εξόχως μετριοπαθής άνθρωπος, όπως ο δικαστής Πικραμμένος, λέει ότι στην επόμενη Βουλή, όντας μέλος της, θα προσπαθήσει να διερευνήσει πώς προέκυψε η εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis, αντιλαμβάνεται κανείς τι έπεται. Γιατί παραμένει απορίας άξιο με τι στοιχεία κατηγορήθηκαν σε αυτή την υπόθεση πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κι άλλοι, εκτός από το ότι ήταν πολιτικοί αντίπαλοι της απερχόμενης κυβέρνησης.     

Προσοχή: Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να διερευνώνται υποθέσεις διαφθοράς, όσο υψηλά κι αν φτάνουν οι υπεύθυνοι. Όμως, θα πρέπει προηγουμένως να διασφαλίζεται ότι υπάρχουν και τα απαραίτητα ενοχοποιητικά στοιχεία. Γιατί αλλιώς η απόσταση από τη σκευωρία είναι ελάχιστη. Και τα αποτελέσματα στην κάλπη σαν αυτά που αναμένονται αύριο...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ