Skip to main content

«Κανόνι» από εταιρία σε βάρος κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας

Με τους χειρότερους οιωνούς υποδέχονται το 2010 δεκάδες κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα μεγάλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στην
Με τους χειρότερους οιωνούς υποδέχονται το 2010 δεκάδες κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα μεγάλης εταιρίας, που δραστηριοποιείται στην αγορά και διακίνηση κρέατος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η εταιρία αγόρασε από τους παραγωγούς αλλά και τοπικούς εμπόρους μεγάλες ποσότητες κρέατος, πριν τις γιορτές, για τις οποίες μοίρασε τραπεζικές επιταγές οι οποίες αποδείχθηκαν ακάλυπτες.  Ειδικότερα, η εταιρία προμηθεύτηκε από κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας αμνοερίφια, μοσχάρια και χοιρινά αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τις πρώτες επιταγές, που έληγαν στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά στη συνέχεια όλες οι υπόλοιπες επιταγές αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Πολλοί κτηνοτρόφοι αναζήτησαν τους υπευθύνους της εταιρίας, με έδρα το Ρέντη, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις, τις οποίες και δεν έλαβαν ποτέ, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στο άμεσο σφράγισμα των επιταγών. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι πλήγμα για τον κλάδο είναι μεγάλο και έρχεται σε μία περίοδο που οι κτηνοτρόφοι με το ζόρι αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις των εκμεταλλεύσεών τους.

Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι εξαιτίας του «κανονιού» της συγκεκριμένης εταιρίας, κάποιοι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεών τους και διατήρησης του ζωικού τους κεφαλαίου, αφού τα δάνεια προς τις τράπεζες «τρέχουν» και οι επιταγές που έχουν στα χέρια τους δεν έχουν καμία αξία. Οι παραγωγοί έχουν ήδη επισημάνει το πρόβλημα στους τοπικούς βουλευτές ζητώντας τη συνδρομή τους, καθώς και της πολιτείας, ώστε να ελεγχθεί εξονυχιστικά η εταιρία και να υπάρξει πίεση προς πάσα κατεύθυνση για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.