Skip to main content

Κανονικά από αύριο στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ

Η σημερινή συζήτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, αναβλήθηκε λόγω μη προσέλευσης μέλους από το ΔΣ της εταιρείας

Κανονικά στις θέσεις τους θα βρίσκονται από αύριο οι 350 εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, οι οποίοι αποφάσισαν να μη συνεχίσουν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις τους, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Αρχοντόπουλος «δεν βγάζουμε άκρη». Oι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που είναι συμφωνημένη από τον Απρίλιο, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων σε βάθος τετραετίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε ότι «οι κινητοποιήσεις μας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και στο μεσοδιάστημα δεν πρόκειται να καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Για την προσεχή Πέμπτη 4/7 έχουμε συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία, με μοναδικό θέμα την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ μας».

Όπως επισήμανε ο κ. Αρχοντόπουλος η προγραμματισμένη -για σήμερα- συζήτηση αναβλήθηκε στην επιθεώρηση εργασίας, «λόγω μη προσέλευσης κάποιου μέλους από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας». Η σημερινή συζήτηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, ύστερα από αίτημα,τον περασμένο Φεβρουάριο, του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, να μεσολαβήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να διευθετηθεί το θέμα με το μισθολογικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 15/7 έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ, με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ιωάννη Κρεστενίτη.   

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση, ώστε το Υπερταμείο να ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας, ΟΛΗ η Δημόσια περιουσία ενταφιάστηκε σε ένα ανεξάρτητο οργανισμό που την εποπτεία του έχουν οι δανειστές.

Δικαιωνόμαστε για την προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά της ένταξης της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, δεν υπάρχει Δημόσιος Έλεγχος στα δημόσια αγαθά εντός της ΕΕΣΥΠ.

Τι έχει να πει τώρα ο υπ. Οικονομικών; Είναι ο ίδιος που δήλωνε ότι θεσμικά ελέγχει το υπερταμείο, αλλά δεν μπορεί να κλείσει το απλό θέμα μιας υπογραφής σύμβασης 350 εργαζομένων!

Με εισήγηση των εργαζομένων, το ΔΣ της εταιρείας την Πέμπτη καλείται για πολλοστή φορά να αποφασίσει για την υπογραφή της συμφωνηθείσας ΣΣΕ. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, ας μας διαψεύσουν.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν  ως οφείλουν τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ απέναντι σε οποιαδήποτε διοίκηση.