Skip to main content

Νέα εξέλιξη: Μουσική και αλκοόλ στις παραλίες - Τι θα γίνει με τα μπαρ

Θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ και η μουσική στα μπιτς μπαρ. Σύντομα θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση.

Σε διευκρινίσεις για τη χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός μιλώντας στον Alpha, θα μεταδίδεται και μουσική, μέτρο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε είχε γίνει γνωστό ότι θα απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής στις παραλίες, κάτι που όπως φαίνεται πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάστε - ΚΥΑ: Οι κανόνες στις παραλίες - Χωρίς μουσική και μπαρ

«Για τη μουσική θα υπάρξει ανακοίνωση μαζί με τις αποφάσεις για τους εσωτερικούς μέσα στο επόμενο 48ωρο», σημείωσε.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης, τονίζοντας ότι είναι βασικό τους μέλημα να τα καταφέρουν όλα τα μαγαζιά.

«Εκείνο που είπαμε είναι ότι ξεκίνησε διστακτικά η εστίαση και κερδίζει σιγά σιγά βηματισμό. Θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι και από εκεί και πέρα, ενώ μέχρι σήμερα είχαν μείνει κλειστά το 25% των καταστημάτων, σήμερα είναι το 15% και σύντομα θα λειτουργούν το 95%», δήλωσε.

«Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους θα έχουμε μερικές αποκλίσεις από αυτές που ισχύουν, όμως δεν θα αλλάξουμε προς το παρόν τους κανόνες για τους εξωτερικούς χώρους. Το θέμα με το αλκοόλ στα μπιτς μπαρ λύθηκε χθες βράδυ και θα επιτρέπεται η πώλησή του, ενώ θα επιτραπεί και η μουσική», πρόσθεσε.

Για τον συνωστισμό στα καφέ και τα μπαρ: «Ισχύουν κανονικά τα μέτρα και όσοι δημιουργούν συνωστισμό κάνουν παράβαση. Εκεί έχουμε παρέμβει και θα κλείσουν κάποια από αυτά. Όσο για τα κέντρα διασκέδασης, πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, και μπορεί να λειτουργήσουν και νωρίτερα. Δεν θα είναι τα μπουζούκια όπως τα γνωρίζαμε».