Skip to main content

Κανονικά οι πτήσεις σε Μακεδονία και Ελ.Βενιζέλος

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με την Eurocontrol, σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία και στην Ευρώ
Ομαλοποιείται η κατάσταση στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα για επιβάτες και αεροπορικές εταιρίες λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία σήμερα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις.

Οι επιβάτες που έχασαν τις πτήσεις τους προωθούνται στις επόμενες πτήσεις, κατόπιν συνεννοήσεων με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία και στην Ευρώπη. Η Eurocontrol αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 28.000 έως 29.000 πτήσεις, ενώ θα υπάρξει μικρός αριθμός ακυρώσεων, κυρίως λόγω τοπικών περιορισμών και τεχνικών προβλημάτων των εταιρειών.

«Προς το παρόν, σχεδόν ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χώρος είναι διαθέσιμος, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές στη νότια Φινλανδία, τη νότια Νορβηγία, τη βόρεια Σκοτία και τη δυτική Σουηδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurocontrol.