Skip to main content

Κανονικά στους παθολόγους όσοι δεν εγγράφηκαν στον οικογενειακό γιατρό

Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη.

Απρόσκοπτα θα συνεχισθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών από τους παθολόγους, χωρίς να αποκλείονται όσοι πολίτες δεν έχουν εγγραφεί στις λίστες οικογενειακών γιατρών έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην αντιπροσωπεία της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας (ΕΕΠΕ).

Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη.

Σύμφωνα με την ΕΕΠΕ ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους. Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους γιατρούς, συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης των όρων των συμβάσεων των ήδη συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών και υπήρξε διάθεση βελτίωσης τους.

Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων - συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.