Skip to main content

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Θέρμης

Τα σχολεία καθαρίστηκαν από τα παγωμένα χιόνι καθώς και τα πεζοδρόμια πέριξ των σχολείων ώστε να είναι ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, μετά τις χιονοπτώσεις οι οποίες σημειώθηκαν χθες Σάββατο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί όλος ο μηχανισμός του δήμου, στελέχη και εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, της αντιδημαρχίας Παιδείας, τα μέλη της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, καθώς και εθελοντές, πήγαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού ώστε να είναι έτοιμα και ασφαλή για την αυριανή λειτουργία τους.

Τα περισσότερα προβλήματα υπήρχαν σε σχολεία κυρίως των ορεινών οικισμών (Περιστερά, Άγιος Αντώνιος), καθώς και σε Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Καρδία και Κάτω Σχολάρι όπου η χιονόπτωση ήταν μεγαλύτερη. Στα σχολεία αυτών των οικισμών καθαρίστηκαν από τα παγωμένα χιόνια οι αύλειοι χώροι καθώς και τα πεζοδρόμια πέριξ των σχολείων ώστε να είναι ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χρησιμοποιήθηκε αλάτι αποχιονισμού, ενώ όπου χρειάστηκε μπήκαν και ειδικά, μικρά αποχιονιστικά μηχανήματα.

Παράλληλα, με εντολή της αντιδημαρχίας Παιδείας καθώς και της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η θέρμανση σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία παρέμεινε σε λειτουργία, σε κάπως χαμηλότερη θερμοκρασία, καθ' όλο το σαββατοκύριακο, ώστε αύριο το πρωί οι αίθουσες να είναι ζεστές.

«Επισκεφθήκαμε ένα προς ένα, όλα τα σχολεία, κάναμε όλες τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού και πλέον είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν αύριο το πρωί κανονικά και με ασφάλεια» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου έως και σήμερα, το σύνολο των εργαζομένων της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας καθώς και εθελοντές ήταν σε διαρκή ετοιμότητα, καθ' όλο το 24ωρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τις χιονοπτώσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου έως και το πρωί της Κυριακής και αφορούσαν κυρίως τους ορεινούς οικισμούς του δήμου Θέρμης (Λιβάδι, Μονοπήγαδο, Άγιο Αντώνιο, Περιστερά, Κάτω Σχολάρι), καθώς και τους οικισμούς Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καρδία. Τα συνεργεία του δήμου μαζί και εθελοντές, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου και των αρμόδιων αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα εργάστηκαν αδιάκοπα για περισσότερες από τριάντα ώρες προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό όλο το κύριο οδικό δίκτυο των ορεινών οικισμών καθώς και τους βασικούς δρόμους κάθε κοινότητας. Προς το σκοπό αυτό επιχειρούσαν συνεχώς επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), ενώ όπου κρίθηκε αναγκαίο, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα ιδιωτών και φυσικά και αρκετοί τόνοι αλατιού.

Αντιθέτως, υπήρξαν επαναλαμβανόμενα προβλήματα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης, κυρίως σε Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Καρδία και Νέο Ρύσιο. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα οφείλονταν σε βλάβες οι οποίες σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και έπληξαν και οικισμούς του δήμου Θερμαϊκού.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του δήμου, τους εθελοντές, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Κοινοτήτων, τους τοπικούς συμβούλους και όλους όσοι εργάστηκαν με αυταπάρνηση ώστε να διατηρήσουμε το οδικό δίκτυο του δήμου μας ανοιχτό και ασφαλές», δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης. Προσέθεσε παράλληλα ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υπήρξε πρόβλημα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε ορισμένους οικισμούς όπου παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο. Πέρα από τις ενέργειες τις οποίες έχω κάνει έως τώρα, έχω ζητήσει από την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει άμεσα στο έργο της κατασκευής μιας επιπλέον γραμμής η οποία, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, είναι αναγκαία ώστε να πάψει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».