Skip to main content

Κανονικά το πρώτο κουδούνι για το Πειραματικό στην παλαιά Οικοκυρική

Μέσα σε 48 ώρες οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στο εσωτερικό για να είναι λειτουργικό το κτήριο.

Κανονικά χτύπησε σήμερα το πρωί το πρώτο κουδούνι στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που πρόσφατα μεταστεγάστηκε στην παλιά Οικοκυρική Σχολή, παρά τα προβλήματα στο κτήριο των προηγούμενων ημερών, που ανέδειξε η Voria.gr.

Μέσα σε 48 ώρες οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στο εσωτερικό προκειμένου το κτήριο να είναι λειτουργικό, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού.



«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, όλη η διοίκηση μετά από εντολή του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα κατέβαλε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια σε συνεργασία και με το σχολείο και με τους γονείς, προκειμένου να χτυπήσει το κουδούνι κανονικά σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούπκας, υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα, τα οποία βλέπει ο δήμος. Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στην αυλή όπου έκλεισαν οι τρύπες, έγιναν οι τουαλέτες μέσα σε δύο μέρες, και καθώς και το υδραυλικό σύστημα.

Το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο αύριο και μεθαύριο, θα γίνουν μαθήματα λιγότερες ώρες, μέχρι να τακτοποιηθούν κάποια υλικά από τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου.



Οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απεντόμωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μετά το πέρας των μαθημάτων.

«Θα μπούμε σε ένα δεύτερο κύκλο παρεμβάσεων και μερικής ανακαίνισης του σχολείου, ώστε να αναβαθμιστεί» σημείωσε ο κ. Κούπκας, τονίζοντας ότι είναι δέσμευση του δήμου να συνεχίσει να υποστηρίζει το σχολείο  καθώς υπάρχουν προβλήματα.

«Ελπίζουμε το ενδιαφέρον που έδειξε ο δήμος από την Κυριακή έως σήμερα να συνεχιστεί γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.



Από νωρίς το πρωί η αυλή γέμισε με τις χαρούμενες φωνές των μικρών μαθητών, τους οποίους υποδέχθηκαν οι δάσκαλοι.

«Το καινούργιο σχολείο είναι πολύ όμορφο και το πιο ιστορικό κτήριο», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος ευχαρίστησε γονείς και δήμο για όσα έγιναν.



Αναστάτωση επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στη σχολική κοινότητα καθώς γονείς και δάσκαλοι αντίκρισαν ένα πραγματικό ερείπιο στo κτήριο επί της Εγνατίας κατά τη διαδικασία μεταφοράς των αντικειμένων από το κτήριο επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι αίθουσες ήταν διαλυμένες, το προαύλιο σε πολύ κακή κατάσταση με ξηλωμένες εγκαταστάσεις, μη λειτουργικές τουαλέτες.

Γονείς συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αυτοψία στο κτήριο πραγματοποίησαν και τρεις αντιδήμαρχοι.