Skip to main content

Καντζούρης: Όλα ανοικτά για την παραμονή μου στον Ηρακλή

«Ο ιδιοκτήτης που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ουσιαστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «κυανολεύκων».

Για την κατάσταση στον Ηρακλή μίλησε ο Ηλίας Καντζούρης υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η παραμονή του θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις και τους στόχους του Θόδωρου Δρακόπουλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα «SDNA», ο κόουτς των «κυανολεύκων»:

Για την επόμενη σεζόν και αν θα συνεχίσει στον Ηρακλή: «Δεν ξέρω ακόμα. Ας τελειώσει η φετινή χρονιά και νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η ομάδα τι θέλει να κάνει. Ο ιδιοκτήτης που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, να σκεφτεί ποιο είναι το αύριο και από εκεί και πέρα, να υπάρξουν συζητήσεις. Είναι όλα ανοικτά, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ουσιαστικό».

Για τη φετινή του πορεία στον Ηρακλή και την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Ήταν μικρό το χρονικό διάστημα, μιλάμε για δύο μήνες. Επειδή δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά, θα μιλήσω για τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Έχοντας παίξει στη Δάφνη, την εποχή που ανεβήκαμε στην Α1, κάνοντας τη σύγκριση, η κατάσταση δεν είναι καλή. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όσοι έχουν τις τύχες του αθλήματος στα χέρια τους, πρέπει να αναλογιστούν αν τους αρέσει η εικόνα του προϊόντος που βγάζουμε προς τα έξω. Πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις ουσιαστικές, προκειμένου το προϊόν, να αρχίσει να προσελκύει τον κόσμο. Προσωπικά εγώ, δεν βλέπω μέλλον. Είμαστε κοντά στο σημείο μηδέν. Αυτά που έζησα και πέρσι και φέτος, δείχνουν ότι το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο.

Υπάρχουν ακόμα αρκετά καλά στοιχεία. Υπάρχουν όμως πολλά οργανωτικά θέματα. Θέματα όσον αφορά τις λειτουργίες των ομάδων και του πρωταθλήματος και θεωρώ ότι το προϊόν φθίνει. Όσοι ζούμε από αυτό, πρέπει να μας ενδιαφέρει η ουσία. Αυτήν τη στιγμή, διεξάγεται ένα πρωτάθλημα, που ποιοτικά δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν 15-20 χρόνια, αλλά και οργανωτικά, η κατάσταση είναι πολύ άσχημα. Οι εξέδρες είναι άδειες, τα οικονομικά των ομάδων δεν είναι καλά. Βρισκόμαστε μέσα σε ένα φαύλο κύκλο. Τελειώνουν οι χρονιές και οι ομάδες χρωστούν. Τα λέω εγώ που από τα τελευταία 10 χρόνια, τα 8 ήμουν έξω. Η κατάσταση φθίνει με γοργά βήματα και αν ακόμα και τώρα, οι υπεύθυνοι δεν κάτσουν κάτω να βρουν υπεύθυνες λύσεις, θα φτάσουμε σε καταστάσεις ημιεπαγγελματικές».

Για τους νέους του Ηρακλή: «Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Παιδιά όπως ο Φίλλιος, ο Γεωργαλάς και ο Πετανίδης… Θέλαμε να δουλέψουμε και να τους χρησιμοποιήσουμε περισσότερο, όσο μας το επέτρεπαν οι συνθήκες, αλλά μας πρόλαβε ο κορωνοϊός».