Skip to main content

Καπετάνος: Ο Λουτσέσκου σίγουρα δεν έφυγε για τα λεφτά

Ο βετεράνος επιθετικός μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και τον Άμπελ Φερέιρα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και τον Άμπελ Φερέιρα αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Παντελής Καπετάνος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βετεράνος στράικερ:

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, αλλά και την ανάπτυξη της Ρουμανίας: «Είδα το ματς από κοντά, ακόμη εδώ είμαι για να δω και το ματς Champions League της Κλουζ μέσα στην εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι θεωρητικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά σε σχέση με την Ρουμανία. Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα πια. Κάθε χρόνο η ανάπτυξη στη Ρουμανία είναι υπερβολικά τεράστια, αλλά στο ποδόσφαιρο πηγαίνει όλο και πιο κάτω. Δεν επενδύουν, δεν πληρώνουν μεγάλα συμβόλαια πια. Παίκτες πήγαιναν από τη μια ομάδα στην άλλη, έναντι εκατομμυρίων.

Είναι οργανωμένη ομάδα με καλό προπονητή, τον παλιό παίκτη της Τσέλσι, Πετρέσκου. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να έχει τέτοια κλήρωση, γιατί θα περάσει. Δεν είναι τόσο επικίνδυνη η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός κόντρα στην Ουνιβερσιτατέα, αλλά ο προπονητής τα είδε αυτά που ήθελε. Είχε καλή κυκλοφορία, έβγαλε μερικές ωραίες φάσεις, βέβαια κόντρα σε χαμηλής δυναμικής ομάδα, αλλά έπαιξε επιτυχημένα ο ΠΑΟΚ. Η Ουνιβερσιτατέα έπαιξε πίσω και ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή για να πιέσει και να κάνει φάσεις».

Για την φυγή του Λουτσέσκου και την άφιξη Φερέιρα: «Δεν ήταν σοκ για τους ποδοσφαιριστές. Ουδείς αναντικατάστατος άλλωστε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τα αποτελέσματα φαίνεται πως είναι ο καλύτερος που έχει περάσει από την ομάδα. Είναι δύσκολη η προσαρμογή στο νέο προπονητή, γιατί έχει άλλη φιλοσοφία, άλλο όραμα, άλλες φιλοδοξίες. Αν καταφέρει και κερδίσει τους παίκτες γρήγορα, τότε θα κάνει κάτι το ιδιαίτερο στον ΠΑΟΚ».

Για τους διακριθέντες του φιλικού: «Ο Βαρέλα είναι εγγύηση για τον ΠΑΟΚ. Είναι ήρεμος, ποιοτικός και πάντα με καθαρό μυαλό. Έχει χάσει και μερικά κιλά από τότε που τον είχα πρωτοδεί, έχει στεγνώσει πια και εκ του αποτελέσματος, δίπλα στον Κρέσπο έχει ταιριάξει πάρα πολύ και θα συνεχίσουν να είναι καλοί. Μου άρεσε και ο Αουγκούστο και ο Γαϊτανίδης».

Για τον ΠΑΟΚ του Champions League: «Στο επίπεδο Champions League, ο ΠΑΟΚ αρκεί να μπει στους ομίλους, να γίνει η αρχή και στην συνέχεια θα βρει την άκρη. Βήμα-βήμα, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις τον Ιούλιο τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν, όμως αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και πρέπει όλες οι ομάδες να προσαρμοστούν, να τα δώσουν όλα και να πετύχουν τους στόχους τους. Άλλες ομάδες θα είναι πολύ πιο έτοιμες από τον ΠΑΟΚ πάντως γιατί έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στα πρωταθλήματα τους».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Συναντιόμασταν στην Θεσσαλονίκη, τα λέγαμε. Είχαμε φιλική σχέση. Γνωρίζω γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τον κόουτς. Η απόφαση ήταν δική του. Τα χρήματα δεν τα έχει ανάγκη πάντως. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έφυγε για τα χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να πω περισσότερα».

Για το τι κάνει στη ζωή του πλέον: «Με τον αδερφό μου έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να αναλάβουμε την ομάδα της Κοζάνης, μαζί με τις ακαδημίες. Είμαστε σε συζητήσεις και πιστεύω θα τελειώσει θετικά το θέμα. Από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε δουλειά. Στόχος θα είναι να ανέβουμε κατηγορίες. Έχει τρία χρόνια είναι στο τοπικό η ομάδα. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, θέλουμε στήριξη και βοήθεια από όλους, αλλά ο στόχος είναι να ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία η Κοζάνη».

Για το Κλουζ-Αστάνα: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να κάνει φοβερό παιχνίδι για να προκριθεί. Δεν βοηθάει καθόλου ο κόσμος εδώ. Νομίζω ότι η Αστάνα έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή για να προκριθεί. Αν πετύχει ένα τέρμα κιόλας, νομίζω δεν γυρίζει».