Skip to main content

Αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτήρια

Aποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτήρια, όπως η Βουλή, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Συνάντηση με τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθεί λεπτομερώς το σχέδιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου που έχει προαναγγείλει η νέα κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος την οποία ο Πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Δημόσια Κτίρια. Δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.