Skip to main content

«Καπνός» πάνω από 100 δισ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων σε 24 ώρες

H συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία ανέρχονταν στις 6:30 ώρα Λονδίνου στα 405.241.490.138 δολάρια.

Περισσότερα από 100 δισ. δολάρια «εξαϋλώθηκαν» από την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες, εν μέσω ανησυχιών για επιβολή αυστηρότερων κανονισμών και για πιθανή χειραγώγηση τιμών σε μεγάλο ανταλλακτήριο, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία ανέρχονταν στις 6:30 ώρα Λονδίνου στα 405.241.490.138 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinmarketcap.com, το οποίο συνυπολογίζει τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων σε διάφορα ανταλλακτήρια. Πρόκειται για μείωση αξίας κατά 112,6 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Στα κρυπτονομίσματα καταγράφεται ένα τεράστιο sell-off: το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 9.000 δολάρια χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών bitcoin του CoinDesk, σήμερα υποχωρεί κατά 9% στα 8.183 δολάρια σύμφωνα με το BTC, ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει καταγράψει απώλειες 30%. Το ethereum και το ripple υποχωρούσαν κατά 22% και 32% αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σήμερα το πρωί.

Την Τετάρτη, οι New York Times σε ρεπορτάζ τους ανέφεραν πως ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών σε ψηφιακά νομίσματα ανησυχεί πως η τιμή του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έχουν «φουσκώσει» από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex, το οποίο περιλαμβάνεται στον δείκτη τιμών του CoinDesk. Το δε Bloomberg μετέδωσε την Τρίτη πως τον Δεκέμβριο, η Commodity Futures and Trading Commission κλήτευσε την Bitfinex και μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Tether. Και την περασμένη εβδομάδα, χάκερ παραβίασαν το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck, κλέβοντας κρυπτονομίσματα ΝΕΜ ύψους 500 εκατ. δολαρίων.