Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟ «Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗ EUROVISION

Ο παρουσιαστής της Eurovision δεν αποκάλεσε τη γειτονική χώρα με το όνομα που πήρε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξηγεί τον λόγο της επιλογής του.

Αίσθηση προκάλεσε ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision Γιώργος Καπουτζίδης για την επιλογή του να μην αποκαλέσει με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» τη γειτονική χώρα όταν εμφανίστηκε στην σκηνή η συμμετοχή της γειτονικής χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «σε ανθρώπινο επίπεδο, την πρώτη φορά όντως δεν είπα το “Βόρεια Μακεδονία” γιατί θέλω να καταλάβετε, πάλι δεν είναι θέμα πολιτικό, ότι από τη στιγμή που είμαι από τη Μακεδονία κι εγώ και όλοι που ζουν στη Μακεδονία μία στεναχώρια την έχουμε. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε οργή, ούτε φανατισμό, ούτε εθνικισμό. Αλλά θα μας δώσετε το δικαίωμα να έχουμε μια μικρή στεναχώρια. Και δεν είναι στεναχώρια απέναντι σε κανέναν πολιτικό και σε καμία κυβέρνηση, είναι απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν αυτό το θέμα και που τελικά δεν μπόρεσαν ποτέ κανένας να το λύσει με κάπως καλύτερο τρόπο. Λύθηκε με αυτόν και αυτός ο τρόπος πρέπει και θα γίνει αποδεκτός», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision, της οποίας είναι σχολιαστής.

«Οπότε, την πρώτη φορά εξέφρασα τη στεναχώρια μου και τη δυσκολία μου, τι να κάνουμε; Και τη δεύτερη φορά αυτό το οποίο είπα ήταν ξεκάθαρα το όνομα, διότι αυτό είναι. Και το όνομα αυτό θα πω και το Σάββατο. Ούτε πολιτική έκανα ούτε τίποτα. Αν συγχυστούν κάποιοι Συριζαίοι με αυτό ή αν συγχυστούν κάποιοι Νεοδημοκράτες με αυτό ή συγχυστούν οι ΚΙΝΑΛ ή αν συγχυστεί το ΚΚΕ μου είναι αδιάφορο. Δεν το έκανα για να είμαι πιστός σε κανένα κόμμα, το έκανα γιατί είμαι πιστός στον εαυτό μου», πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ