Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία - 50 διασωλημένοι στο Παπανικολάου

«Εμείς δεν ζήσαμε Ανάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως η «ζωή σε εμάς δεν κέρδισε τον θάνατο».

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος καθώς σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να χτυπά το ΕΣΥ.

Μιλώντας στο Open σημείωσε ότι το νοσοκομείο Παπανικολάου την Μεγάλη Παρασκευή βίωσε μια πολύ δύσκολη εφημερία καθώς οι εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν πάρα πολλές, 62 συγκεκριμένα. «Έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων από την αρχή της πανδημίας. Είμαστε στους 50 διασωληνωμένους. Αναγκαστήκαμε, μάλιστα να εγκαινιάσουμε και την κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό χωρίς επιπλέον προσωπικο, αλλά με το δικό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν ζήσαμε Ανάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας πως «η ζωή σε εμάς δεν κέρδισε τον θάνατο. Ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ μεγάλος. Οι 72 θάνατοι ανά 10 εκατ. είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων ανά 10 εκατ. πληθυσμού ακόμα και από την Ινδία».

Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση του κύματος και σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα ανέφερε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην αντιστρέψουμε το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Οι μεταλλάξεις είναι πολύ πιο μεταδοτικές πια, αλλά και η ίδια η κούραση των πολιτών έφερε μία απαξίωση των μέτρων», σημείωσε ο ίδιος.

«Οι υγειονομικοί περνάμε έναν δικό μας Γολγοθά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.