Skip to main content

Καπραβέλος: Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Χρήση μάσκες παντού

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ανέφερε ότι ηλικιωμένος δήλωσε ότι δεν εμβολιάζεται γιατί τα εμβόλια είναι για τις μαϊμούδες

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι το μοναδικό μέσο προστασίας.

Όπως είπε, μιλώντας στο Επιλογές και στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν θα έχει αποτελεσματικότητα απέναντι σε αυτή την μάστιγα που πλήγει την ανθρωπότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κυριότερο όπλο μας που είναι το εμβόλιο και αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα λύνεται έξω από το νοσοκομείο.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην Ελλάδα 4.800 ασθενείς, δηλαδή χρειαζόμαστε 8 νοσοκομεία, μεγέθους του Παπανικολάου που να νοσηλεύουν μόνο περιστατικά covid για να τους περιθάλψουμε. Αυτό είναι κάτι που κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να το στηρίξει, αν σκεφτούμε ότι σε αυτά τα νοσοκομεία, χρειάζονται 1.500 κλίνες ΜΕΘ και άλλες 1.500 αυξημένης φροντίδας. Κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Άλλωστε και χίλια κρεβάτια να μας δώσουν, δεν έχουμε το προσωπικό που θα μπορέσει να καλύψει με επάρκεια αυτά τα κρεβάτια».

Συνεχίζοντας ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι οι ασθενείς που χτυπούν τις πόρτες στην εντατική είναι κατά 93% ανεμβολίαστοι, ενώ το υπόλοιπο 7% που νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου» και είναι εμβολιασμένοι, είναι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ή ασθενείς που έχει περάσει η ανοσία, δηλαδή έχει παρέλθει ο χρόνος προστασίας από το εμβόλιο.

Οι θάνατοι είναι δυσβάστακτοι, χάνουμε άδικα ανθρώπους

«Ακόμη και σήμερα ήρθε ένας ηλικιωμένος που η γυναίκα του νοσηλεύεται και μου είπε: Εγώ δεν κάνω το εμβόλιο, γιατί τα εμβόλια είναι για τις μαϊμούδες. Σεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω ακούσει εδώ και ενάμιση χρόνο», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τέλος, κ. Καπραβέλος τάχθηκε υπέρ του πρόωρου κλεισίματος των σχολείων, της επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της χρήσης μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους.