Skip to main content

Καπραβέλος για καμένη κλινική στο Παπανικολάου: Τρέχουμε για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία

«Τρέχουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να ενισχυθεί το νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι εργασίες»

Οι εργασίες αποκατάστασης της καμένης κλινικής στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

«Τρέχουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να ενισχυθεί το νοσοκομείο, να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό για να ξεκινήσουν οι εργασίες που δυστυχώς δεν έχουν αρχίσει ακόμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ και τόνισε ότι η καμένη κλινική είναι «πληγή».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανακατασκευή της Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής είχε εγκριθεί το ποσό των 1,150 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο θέλει δύο μήνες καιρό για να φτιαχτεί η κλινική.

«Τα δύο μεγάλα αγκάθια του χειμώνα»

«Περιμένουμε πάλι έναν δύσκολο χειμώνα, αν και πιστεύουμε με τα δεδομένα που έχουμε ότι δεν θα είναι δυσκολότερος, όμως θα πιέσει τις μεγάλες ηλικίες. Εκεί είναι οι μεγαλύτερες συνέπειες, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε να μην έχουμε μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στο 7ο κύμα, υπογράμμισε ακόμη στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Όπως τόνισε «το καλοκαίρι που πέρασε παρότι είχαμε έναν εξασθενημένο ιό -δεν χτύπησε το κατώτερο αναπνευστικό- δυστυχώς είχε τραγικές συνέπειες στις μεγάλες ηλικίες και σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα. Βλέπετε ο αριθμός των θανάτων είναι ανεπίτρεπτος, είναι πάρα πολύ υψηλός και ήταν αποτέλεσμα και των ακραίων χαλαρωτικών μέτρων».

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει ο χειμώνας που θα έρθει να είναι καλύτερος αρκεί να προσέξουμε 2 μεγάλα “αγκάθια” επισήμανε ο κ. Καπραβέλος. «Το πρώτο είναι τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Να μην υπάρχουν σχολεία, κλειστοί χώροι, ΜΜΜ και χώροι εργασίας χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Να επανέλθει η μάσκα, τα μοντέλα λένε ότι θα έχουμε μια παραλλαγή η οποία ευτυχώς δεν είναι αυτή η “άγρια” παραλλαγή της Δ, θα είναι κάποια παραλλαγή της Ο, αυτή που ονομάζουμε «Κένταυρος» που δεν προσβάλλει το κατώτερο σύστημα. Δεν πρέπει όμως να την αφήσουμε να εξαπλωθεί γιατί οι συνέπειες στους ηλικιωμένους θα είναι τραγικές. Δεύτερον να αυξήσουμε την προστασία μέσω εμβολιασμών. Οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση πρός το τέλος του 2021 με αρχές του 2022 δεν προστατεύονται, οι ηλικιωμένοι δυστυχώς δεν μας άκουσαν για την τέταρτη δόση και η πολιτεία θα πρέπει έγκαιρα να ξεκινήσει μια εμβολιαστική καμπάνια» κατέληξε.