Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ LOCKDOWN

Θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα, είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου - Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση

Έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος επιστροφής σε lockdown, απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων τονίζοντας ότι η χαλαρότητα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων.

«Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει, να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Συμφωνώ αλλά το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη εφαρμογής των μέτρων», τόνισε από πλευράς του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Ο ιός είναι εδώ, ανοίγουμε την οικονομία αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test» πρόσθεσε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η πληρότητα στη ΜΕΘ φθάνει το 98%. «Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές με το 20% να πρέπει αν διασωληνωθεί δεν είναι διαχειρίσιμη αυτήν τη στιγμή η πανδημία» συμπλήρωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ