Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ - ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, αναγκάζονται να κάνουν διακίνηση ασθενών

 

 

Τις δραματικές στιγμές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιέγραψε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στο OPEN TV, σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δραματική με τον κ. Καπραβέλο να λέει χαρακτηριστικά πως «ακόμα και το βράδυ, γίνεται μεγάλος αγώνας να βρεθεί μία κλίνη εντατικής. Δεν λέει να κοπάσει αυτό το κύμα».

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως «η κρυφή διασπορά στην κοινωνία είναι μεγάλη» και πως «ο μεγάλος όγκος των ασθενών σε βαριά κατάσταση». Γι' αυτό, όπως εξήγησε, γιατροί και νοσηλευτές, που βιώνουν δια ζώσης τη δύσκολη κατάσταση, είναι «επιφυλακτικοί για την άρση των μέτρων».

«Είναι θολή ακόμη η μέρα για να γίνει άρση περιορισμών… Ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει να διευκολύνουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Νίκος Καπραβέλος είπε πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, αναγκάζονται να κάνουν διακίνηση ασθενών, γεγονός που, όπως τόνισε, σημαίνει ότι «κάποιος κερδίζει τη ζωή του και κάποιος την χάνει». «Είναι αδύνατον να αντέξουμε μία ακόμη πίεση», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά κρυφά κρούσματα, βλέπουμε τις συνέπειες του βουβού κύματος».

 

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ