Skip to main content

Καπραβέλος: 64 νεκροί από κορωνοϊό στο Παπανικολάου σε έναν μήνα - Το 85% ανεμβολίαστοι

«Στο Παπανικολάου από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι», είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου.

«Oδηγούμαστε σε μία τραγωδία», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος με φόντο τα 7.287 κρούσματα και τους 105 νέους θανάτους, περιγράφοντας πως «πάμε σε μία πανδημία ανεμβολίαστων και σε αυτήν συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι».

«Είδαμε το κακό να έρχεται από το καλοκαίρι. Έγιναν πολλά λάθη. Δεν λέμε να βάλουμε μυαλό. Στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε χαμηλό τείχος ανοσίας. Στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν. Η εικόνα ότι είναι άτρωτοι, είναι λάθος. Πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες παντού» είπε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο εμβολιασμός έφερε χαλάρωση και αυτό φέρνει νέα κρούσματα», παρατήρησε και προέβλεψε ότι «φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο θανάτων. Δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα».

Τέλος, είπε πως «στο Παπανικολάου από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι όμως ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα που δεν είχαν προλάβει να κάνουν την 3η δόση».

Σπαντιδέας: Τα μέτρα πρέπει να επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα

«Θα συνεχιστεί το κύμα θανάτων και κρουσμάτων μέσα στον Δεκέμβριο» είπε ο καθηγητής παθολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας. «Η πανδημία από τον κορονοϊό είναι από τις πιο βάναυσες πανδημίες που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα» είπε, κάνοντας ειδική αναφορά στις ΗΠΑ, που μετρούν 770.000 θανάτους.

«Ο εμβολιασμένος φιλοξενούν μικρό ιικό φορτίο και η μετάδοσή τους είναι πιο δύσκολη από έναν ανεμβολίαστο, χρειάζεται δηλαδή πολύ μεγάλο διάστημα να μεταδώσει, σε αντίθεση με τον ανεμβολίαστο που τον μεταδίδει σε ελάχιστο χρόνο και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» είπε, τονίζοντας ότι έχει υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα προστασίας.

Για τα μέτρα ο κ. Σπαντιδέας έκρινε πως πρέπει να επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και προέβλεψε ότι θα πάμε σε μέτρα όπως της Αυστρίας.