Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

«Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συμμαχήσει ακόμη και με όργανα του τουρκικού παρεμβατισμού στη Θράκη ώστε να κερδίσει και πάλι την εξουσία»

του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην ακριτική Ξάνθη το Σάββατο (22/5) με πρωταγωνιστές τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτομουφτή της πόλης να διαδηλώνουν χέρι – χέρι με αφορμή τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους, αποκαλύπτουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο ενός κόμματος αδίστακτου, που είναι πρόθυμο να κάνει τα πάντα, να πουλήσει ακόμη και τη ψυχή του, να συμμαχήσει ακόμη και με όργανα του τουρκικού παρεμβατισμού στη Θράκη ώστε να κερδίσει και πάλι την εξουσία.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη το προηγούμενο Σάββατο (μία ημέρα μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που είχε συμφωνηθεί στην περιοχή, αλλά αυτά για τις συνιστώσες είναι ψιλά γράμματα). Η εκδήλωση αυτή, στην οποία πρωτοστάτησε ο τοπικός βουλευτής τους Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εξελίχθηκε γρήγορα σε διαδήλωση της δήθεν «τουρκικής μειονότητας», με την παρουσία όλων των γνωστών και μη εξαιρετέων στοιχείων που επιχειρούν να εντάξουν τη μουσουλμανική μειονότητα στο όχημα του Νέο – Οθωμανισμού.

Στο πλευρό του Ζεϊμπέκ, πρώτος ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος μάλιστα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σχετικά: «Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε για την ισραηλινή γενοκτονία και σφαγή στην Παλαιστίνη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ευχαριστούμε τα αδέλφια μας από τη Ξάνθη και την Κομοτηνή». Να θυμίσω εδώ, πως ο κ. Μετέ, ο οποίος επί σειρά ετών εργάζεται με τις «πλάτες» του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή για τη χειραγώγηση της μειονότητας, ήταν από τους πρώτους που συνάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη, όπου και επιδόθηκε σε σειρά προκλήσεων κατά της χώρας μας, μιλώντας για δήθεν καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και απαράδεκτες πιέσεις στην τουρκική κοινότητα.

Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για πέντε χρόνια να προστατέψει την εκδήλωση που διοργάνωσε, απορρίπτοντας από αυτή πρόσωπα τα οποία είναι γνωστά για την αντεθνική τους δράση, πρόσωπα τα οποία λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή της χώρας μας.

Και όμως, ούτε από την τοπική κομματική τους οργάνωση, πόσο μάλλον δε από τα κεντρικά τους στην Κουμουνδούρου δεν μπήκαν στον κόπο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να δηλώσουν δημόσια πως στρατολογημένοι στην τουρκική προπαγάνδα δεν είναι δεκτοί στις διαδηλώσεις τους. Να βάλουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές. Αυτή η σιωπή και η ανοχή λέει πολλά, μαρτυρά σύμπραξη και συνενοχή. Στο βωμό των ψήφων που ελέγχουν οι εγκάθετοι της Άγκυρας, στο βωμό του κομματικού συμφέροντος, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει τα πάντα, αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς, τη δήθεν «τουρκική μειονότητα», εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των γειτόνων μας. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό…  

*Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι πολιτευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ