Skip to main content

Καραγιάννης: Εντός 4μήνου έτοιμη η μελέτη για τα αρχαία της Βενιζέλου

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης της Λ. Μενδώνη ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου το υπουργείο Υποδομών.

Την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα στα εργοτάξια των σταθμών Παπάφη, Αγίας Σοφίας, Φλέμινγκ και φυσικά στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί είδαμε ότι προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς τα έργα», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας ότι «η Αττικό Μετρό κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να ξεκολλήσει το έργο, να είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων. Μετά τη θετική γνωμοδότηση που έχουμε από το ΚΑΣ θα προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα οι μελέτες που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων».

Όπως είπε μάλιστα, αναμένεται από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η υπουργική απόφαση, εκτιμώντας ότι εντός τετραμήνου θα είναι έτοιμη η μελέτη για την απόσπαση και επανατοποθέτηση.

«Ό,τι έχουμε υποσχεθεί στους Θεσσαλονικείς θα το υλοποιήσουμε, θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το μετρό», είπε ο κ. Καραγιάννης, ενώ ξεκαθάρισε ότι εντός του έτους θα γίνουν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες για τη δημιουργία του φορέα λειτουργίας του μετρό