Skip to main content

Καραγιάννης: Έργα αποκατάστασης και υποδομών ύψους 143 εκατ. ευρώ στην Καρδίτσα (φωτο)

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο της ΝΔ την Καρδίτσα και είδαν περίπου 400 σημεία στα οποία υπάρχει παρέμβαση για αποκατάσταση των ζημιών.

Στα έργα της κυβέρνησης στην Καρδίτσα και τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών του προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ιανός» αναφέρεται σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας την περιοχή και είδαν περίπου 400 σημεία στα οποία παρεμβαίνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, τα έργα αποκατάστασης ξεπερνούν τα 143 εκατ. ευρώ σε γέφυρες και οδικό δίκτυο 150 χιλιομέτρων. Όμως, όπως υπογραμμίζει το έργο της κυβέρνησης δεν σταματά στην αποκατάσταση. «Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστεύουμε ότι χωρίς σύγχρονες υποδομές δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο υφυπουργός στην ανάρτησή του χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Θωρακίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα ύψους 45 εκατ. ευρώ τις περιοχές γύρω από τον Ε65. Ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας Αστυνομίας Διεύθυνσης Καρδίτσας έχει ήδη ξεκινήσει. Προχωράμε και στην αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης με τη προσθήκη νέας πτέρυγας

Όταν πριν δύο χρόνια ο «Ιανός» έπληξε την Καρδίτσα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδωσε εντολή να τρέξουμε τα έργα αποκατάστασης χωρίς καμία καθυστέρηση.

Σήμερα τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό και εξελίσσονται με ρυθμό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αρκετά από τα σημεία, συνολικά 400, στα οποία παρεμβαίνουμε κατά την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στα γραφεία της αναδόχου εταιρείας για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης που ξεπερνούν τα 143 εκατ. ευρώ σε γέφυρες και οδικό δίκτυο 150χλμ, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, και του δημάρχου Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη γέφυρα Αμπελικού για να δούμε από κοντά τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάστασή της, καθώς και του οδικού δικτύου μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός. Επόμενος σταθμός ο περιφερειακός δρόμος και η πεζογέφυρα στο Μουζάκι. Οι εργασίες πλέον ολοκληρώνονται όπως είπαμε και στη συνάντηση με τον δήμαρχο, και θα παραδοθούν στους πολίτες.  

Ακολούθως μεταβήκαμε στη γέφυρα στο Πευκόφυτο στα όρια Μουζακίου – Αργιθέας, καθώς και σε οδικά τμήματα που εκτελούνται αποκαταστάσεις από τον Ιανό στην Αργιθέα, έναν μικρό ορεινό δήμο στον οποίο η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία, όπως επιβεβαιώσαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο της περιοχής.

Το έργο μας δεν σταματά στην αποκατάσταση. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστεύουμε ότι χωρίς σύγχρονες υποδομές δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη.

Θωρακίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα ύψους 45 εκατ. ευρώ τις περιοχές γύρω από τον Ε65. Ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας Αστυνομίας Διεύθυνσης Καρδίτσας έχει ήδη ξεκινήσει. Προχωράμε και στην αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης με τη προσθήκη νέας πτέρυγας.

Τα έργα μας στην Καρδίτσα και όλη την Ελλάδα έχουν πάρει σάρκα και οστά. Υλοποιούμε το πρόγραμμα των 13 δισ. ευρώ που είχαμε δεσμευτεί και θεμελιώνουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών».

Δείτε φωτογραφίες: