Skip to main content

Καραγιάννης για διάνοιξη Ψελλού: Δώσαμε λύση σε ένα σύνθετο ζήτημα

Επιτέλους δώσαμε λύση σε ένα σύνθετο ζήτημα που θα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία του Μετρό, είπε ο γ.γ. Υποδομών σε ανάρτησή του.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, επιλύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί επιτέλους δώσαμε λύση σε ένα σύνθετο ζήτημα που θα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία του Μετρό στη πόλη με τη διάνοιξη της οδού Ψελλού στον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία της βασικής γραμμής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιάννης με μήνυμά του στο facebook.

Η ανάρτησή του Γ. Καραγιάννη:

Πριν από 23 μήνες σχεδόν όλοι πίστευαν ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε δε θα καταφέρει να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο στα έργα Υποδομών της Βορείου Ελλαδος. Σήμερα στα γραφεία της, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Kostas Karamanlis  και τη Διοίκηση της,  συζητήσαμε  για την εξέλιξη όλων των έργων που έχει αναλάβει καθώς και για το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας, που «τρέχει» σε όλη τη χώρα, αλλά και για ένα ακόμη σημαντικό γεγονός.

Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός πολύπαθου έργου,  την ολοκλήρωση της σύνδεσης του ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού με τον 6ο Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Με το έργο αυτό, το οποίο ουσιαστικά βάζουμε μπρος σήμερα, θα αποκτήσει το λιμάνι της πόλης, σύγχρονη, γρήγορη και ασφαλή σύνδεση με την Εγνατία και την Εθνική Οδό, καθώς και ένα αναβαθμισμένο τοπικό οδικό δίκτυο, που θα αποφορτίσει την κυκλοφορία στην περιοχή, θα επιδράσει πολύ θετικά στο περιβάλλον και θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο της πόλης και  κάναμε μια ουσιαστική σύσκεψη με τον Δήμαρχο Konstantinos Zervas και τους συνεργάτες του.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί επιτέλους δώσαμε λύση σε ένα σύνθετο ζήτημα που θα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία του Μετρό στη πόλη με τη διάνοιξη της οδού Ψελλού στον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία της βασικής γραμμής.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και των απαραίτητων απαλλοτριώσεων και προχωράμε στην κατασκευή  Σταθμού Μετεπιβίβασης για την εύκολη πρόσβαση των επιβατών στον τερματικό σταθμό, όπως και σε μια εντυπωσιακή αστική ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή.

Δουλεύουμε με συνέπεια και εργατικότητα για να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει!