Skip to main content

Καραγιάννης: Με αμείωτο ρυθμό η στήριξη στους σεισμόπληκτους της Λάρισας

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών αναφέρει πως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η διαδικασία ελέγχων των πληγέντων από τον σεισμό κτηρίων.

Στο πλευρό των πολιτών που έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την άμεση υποστήριξη όλων όσων την έχουν ανάγκη και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση, ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, με εντολή του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, «έχουμε μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, έχουμε ξεκινήσει άμεσα και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτηρίων με κλιμάκιο 120 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και σε 3 ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει αυτοψίες συνολικά σε 1800 πληγέντα κτήρια».



Παράλληλα, σημειώνει, για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τον σεισμό, μεταφέρθηκαν άμεσα και έχουν  ήδη διατεθεί σαράντα (40) τροχόσπιτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρήση τους από τους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και όλους τους μηχανικούς του υπουργείου, που πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αντιδρούν πάντα με ταχύτητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται κάθε φορά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες» τονίζει ο κ. Καραγιάννης και καταλήγει: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες με λύσεις κάθε στιγμή».