Skip to main content

Καραγιάννης: Ο Κλεισθένης οδηγεί αναπόφευκτα σε ακυβερνησία

Κριτική στο νέο εκλογικό σύστημα για την Αυτοδιοίκηση σε ημερίδα στο δήμο Ωραιοκάστρου. Αυτοδιοικητικοί και πολίτες εξέφρασαν προβληματισμούς.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, στο Παλαιόκαστρο στο ΚΑΠΗ, στην αίθουσα «Παύλος Μελάς», με σκοπό να ενημερωθούν οι δημότες για τον «Κλεισθένη».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, το συντονισμό είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λάκης Σημαιοφορίδης και κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης και ο νομικός και πρώην δήμαρχος Αξιού, Δημήτρης Ζακαλκάς.

Αυτοδιοικητικοί από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αλλά και πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους και δόθηκε η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της αυτοδιοίκησης.

Ενδιαφέρον είχε η θέση που εξέφρασε ο κ. Καραγιάννης, που απηχεί και κεντρική θέση της ΚΕΔΕ (καθώς είναι αντιπρόεδρος): «Σε μια περίοδο που απαιτείται περισσότερο από ποτέ η πολιτική σταθερότητα και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος –χωρίς μάλιστα επαρκή προηγούμενο διάλογο με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης– θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Τους θεσμούς δηλαδή που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλο την κοινωνία και τον πολίτη στα δύσκολα χρόνια της κρίσης».