Skip to main content

Καραγιάννης: Συμβασιοποιούμε άμεσα το Flyover - Αρχίζει η κατασκευή στα τέλη του χρόνου

Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται ένα συνολικό σχέδιο για νέες υποδομές, σχολίασε ο υφυπουργός Υποδομών μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Στη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο μπαράζ συσκέψεων με γνώμονα την πόλη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης σχολιάζοντας τα έργα τα οποία προωθεί η κυβέρνηση σχολίασε πως «στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται ένα συνολικό σχέδιο για νέες υποδομές, για έρευνα και τεχνολογία, για νέα νοσοκομεία, για αναπλάσεις και νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις».

«Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το ενδιαφέρον μας αποτυπώνεται έμπρακτα στο πρόγραμμα έργων που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, στα εργοτάξια που έχουν στηθεί και στους διαγωνισμούς που τρέχουν», τόνισε.

«Συμβασιοποιούμε το Flyover άμεσα και αρχίζει η κατασκευή του στα τέλη του χρόνου», γνωστοποίησε ο υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις 17 σχολικές μονάδες που βρουν προσωρινό ανάδοχο εντός φθινοπώρου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα. «Συμβασιοποιήσαμε τα έργα σε Λαχαναγορά και Καλαμαριά και δημοπρατήσαμε το έργο στο Ωραιόκαστρο», τόνισε και πρόσθεσε για το λιμάνι πως αρχές του 2023 «θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο στη σιδηροδρομική σύνδεση και τον προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Καραγιάννη:

Επισκεφθήκαμε τη Θεσσαλονίκη με τον Κώστα Καραμανλή και συμμετείχαμε στις συσκέψεις στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των έργων που υλοποιούμε.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται ένα συνολικό σχέδιο για νέες υποδομές, για έρευνα και τεχνολογία, για νέα νοσοκομεία, για αναπλάσεις και νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών το ενδιαφέρον μας αποτυπώνεται έμπρακτα στο πρόγραμμα έργων που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, στα εργοτάξια που έχουν στηθεί και στους διαγωνισμούς που τρέχουν.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το παραδίδουμε στο τέλος του 2023. Έχουμε 18 υπερσύγχρονους συρμούς και προκυρήξαμε τον διαγωνισμό για τον Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας.

FlyOver: Το συμβασιοποιούμε άμεσα και αρχίζει η κατασκευή του στα τέλη του χρόνου.

17 σχολικές μονάδες: Θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο εντός φθινοπώρου.

Αντιπλημμυρικά έργα: Συμβασιοποιήσαμε τα έργα σε Λαχαναγορά και Καλαμαριά, δημοπρατήσαμε το έργο στο Ωραιόκαστρο.

Λιμάνι: Αρχές του 2023 θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο στη σιδηροδρομική σύνδεση και τον προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η οδική σύνδεση του λιμανιού κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Οδικά έργα: Προκηρύξαμε το Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και το Δράμα – Αμφίπολη.

Παραδώσαμε το «ορφανό χιλιόμετρο» της Ποτίδαιας και τις επόμενες μέρες το έργο οδικής ασφαλείας στο Θέρμη – Γαλάτιστα.

Έργα μικρότερου προϋπολογισμού αλλά υψηλού συμβολισμού και αξίας.

Προχωράμε μπροστά με συνέπεια και χτίζουμε το αύριο!