Skip to main content

Καραγιάννης: Ξεκινά η κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου-Εργοτάξια τέλη του 2022 για Fly Over

Ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι η βασική γραμμή του Μετρό στην πόλη θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2023, ενώ η επέκταση προς Καλαμαριά έξι μήνες μετά

Στα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη, και κυρίως στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε ότι και εδώ θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και το έργο θα παραδοθεί στην πόλη στο τέλος του 2023.

Μάλιστα, όπως είπε «εντός του Αυγούστου αρχίζει η κατασκευή και του σταθμού στη Βενιζέλου, ενώ έχουν απελευθερωθεί από τις λαμαρίνες όλοι οι χώροι και αυτό δείχνει ότι προχωράμε και βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο».

Σχολίασε δε «δεν ξέρω αν είναι το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά ανέκδοτο είναι σίγουρα» και πρόσθεσε ότι «το Μετρό της Θεσσαλονίκης υπήρξε η αφορμή για αμφισβήτηση συνολικά του πολιτικού συστήματος», αναγνωρίζοντας ότι «οι Θεσσαλονικείς θα το πιστέψουν όταν θα μπουν στο Μετρό».

Συνέχισε τονίζοντας ότι έξι μήνες μετά την παράδοση της βασικής γραμμής, θα δοθεί στην κυκλοφορία και η επέκταση προς Καλαμαριά, στα μέσα του 2024. Θα ακολουθήσουν οι δυτικές προεκτάσεις και η επέκταση προς αεροδρόμιο.

Πάντως, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, «στη Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια συντελείται ένα μεγάλο πλάνο έργων και κλείνουν εκκρεμότητες ετών». Έφερε ως παράδειγμα το «ορφανό χιλιόμετρο» της Ποτίδαιας που έχει ήδη παραδοθεί καθώς και το «Θέρμη – Γαλάτιστα» που παραδίδεται το φθινόπωρο.

Ταυτόχρονα, το FlyOver αναμένεται να έχει στημένα εργοτάξια έως το τέλος του έτους.