Skip to main content

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στη διαφθορά

Υπογράμμισε πως «εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά».

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής άσκησε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μετά  την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, σε ερώτηση 35 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πορεία των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της Διαφθοράς .

«Με το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο και έγκαιρα - και μάλιστα μέχρι τις 31/12/2016 - τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO). Τώρα, με περίσσιο θράσος, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι δράσεις αυτές εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

«Άλλωστε, από τις 19 πρόσφατες συστάσεις της GRECO, έχει υλοποιήσει ελάχιστες. Για αυτό η χώρα έπεσε 11 θέσεις στον πίνακα της Διεθνούς Διαφάνειας» ανέφερε.

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε πως «εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μαζέψουν 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού και τόσα άλλα, βυθίζουν τη χώρα στη διαφθορά, αποδεικνύοντας ότι - και στα ζητήματα διαφάνειας - κορόιδεψαν τους πολίτες».