Skip to main content

Καραμανλής: Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ο υπουργός ανέφερε ότι σήμερα κυκλοφορούν 350 λεφορεία του ΟΑΣΘ και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορούν γύρω στα 550 λεωφορεία.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 1.200 νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και Αθήνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην TV100.

O κ. Καραμανλής σημείωσε πως ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και η προμήθεια των λεωφορείων θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα νέα λεωφορεία αναμένεται να παραδοθούν σε διάστημα 18-24 μηνών μετά τον διαγωνισμό και στόχος είναι μεγάλο μέρος τους, στην αρχή τουλάχιστον 200-250, να είναι ηλεκτροκίνητα.

Ο υπουργός έδωσε εύσημα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς όπως είπε είναι ο «μόνος δήμαρχος που τον βλέπουμε να παίρνει μια πρωτοβουλία και έχει δεσμεύσει ένα κονδύλι των 900.000 ευρώ, για να βοηθήσει και ο δήμος στην αγορά μεταχειρισμένου τροχαίου υλικού»

Παράλληλα, ανέφερε ότι από 212 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα κυκλοφορούν 350 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορούν γύρω στα 550 λεωφορεία, όσα δηλαδή το 2014.