Skip to main content

Καραμανλής: Δεν θα αποκαλέσουμε ποτέ τον Ζάεφ «Μακεδόνα πρωθυπουργό»

«Έχω δηλώσει, όπως και οι Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας, ότι δεν θα αποκαλέσουμε τους βόρειους γείτονες με το καινούργιο τους όνομα», δήλωσε.

Ηχηρό μήνυμα του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, από τη Νιγρίτα Σερρών. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ρητώς και απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να αποκαλέσει τους βόρειους γείτονες της χώρας με το καινούργιο τους όνομα και τον κ. Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα τόνισε ότι ξεκάθαρα το έχουν δηλώσει τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, όσο και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας την εικόνα της ενιαίας γραμμής στη Νέα Δημοκρατία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ερώτηση: «Έχετε δηλώσει ότι δεν θα αποκαλείτε τους βόρειους γείτονές μας με το καινούργιο τους όνομα. Ισχύει;», ο κ. Καραμανλής απάντησε ως εξής: «Δεν το έχω δηλώσει μόνο εγώ. Το έχει δηλώσει, νομίζω ξεκάθαρα, και ο πρόεδρος του κόμματος, το έχει δηλώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Κι αυτό ξέρετε δεν το κάνουμε για λόγους εμπάθειας. Το κάνουμε πρώτα από όλα για λόγους συναισθηματικούς και για λόγους ουσιαστικούς. Επομένως νομίζω ότι αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ήταν ξεκάθαρο: Εμείς δεν θα προσκαλέσουμε και δεν θα αποκαλέσουμε ποτέ τον κ. Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό, τελεία και παύλα».

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Νιγρίτας στηλίτευσε και την απουσία εκπροσώπησης της κυβέρνησης: «Γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Νιγρίτας σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη Μακεδονία. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εκχωρήσει την αποκλειστικότητα του όρου Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο συγκινησιακό είναι όλο το περιβάλλον, γι' αυτό είδαμε και τόσο πολύ κόσμο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση, πιο πολύ από όλα, ήταν η απουσία εκπροσώπησης της κυβέρνησης. Εγώ θέλω πραγματικά να ελπίζω ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός και εύχομαι στις απελευθερώσεις που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα να έχουμε και την παρουσία και την εκπροσώπηση της κυβέρνησης. Διότι αυτό επιτάσσει ο δημοκρατικός πολιτισμός μιας χώρας της ευνομούμενης Ευρώπης».