Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ AEGEAN

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα επισημαίονοντας την αναστολή τελών σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Στη διάψευση των σεναρίων για κρατικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας Aegean προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, προσθέτοντας πως έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια, ενώ με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται και άλλα μέτρα.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι από 1η Ιουλίου ανοίγουν σταδιακά οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς, ενώ πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία όλες οι πτήσεις εξωτερικού θα προσγειώνονται στο Ελ. Βενιζέλος, αλλά θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία. Ανέφερε επίσης, ότι στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και ότι στο τραπέζι είναι μία πρόταση που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να βρεθεί κοινός τόπος και σωστός τρόπος θερμομέτρησης στα αεροδρόμια, διότι αυτό προσφέρει ψυχολογική κυρίως ασφάλεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ