Skip to main content

Καραμανλής: Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το αεροδρόμιο που της αξίζει (vids)

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών περιηγήθηκε στους χώρους του νέου terminal του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Τι είπε για τον ΟΑΣΘ.

Στις εργασίες αναβάθμισης στο αεροδρομιο Μακεδονία περιηγήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία εκπροσώπων της Fraport Greece και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Ο κ. Καραμανλής περιηγήθηκε στους χώρους του νέου τέρμιναλ, στις αφίξεις, στις αναχωρήσεις, στα duty free και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της Fraport για τα έργα που έγιναν με ταχείς ρυθμούς καθώς και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το αεροδρόμιο έχει αλλάξει εικόνα, τόσο στην κτηριακή λειτουργικότητα όσο και στην αισθητική, λέγοντας ότι η διαφορά ειναι τεράστια. Επισήμανε ότι αυτή η εικόνα έρχεται λίγες εβδομάδες πριν η χώρα άνοιξε τις πύλες του τουρισμού και ανέφερε ότι παρά τις συνθήκες της πανδημίας και μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα, το κατασκευαστικό έργο ολοκληρώθηκε. «Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που τις αξίζει. Για να γίνει η πόλη πύλη ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής χρειαζόταν ένα αντάξιο αεροδρόμιο», συμπλήρωσε.

Έκανε ακόμη μια αναφορά στην απόφαση για παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στην Fraport, λέγοντας ότι έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ και πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. «Αυτό το έργο συνεχίστηκε παρά τις παλινωδίες από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι ένα έργο πολύ σύγχρονο, σε μια πόλη που μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.

 

Κλείνοντας μετά από σχετική ερώτηση εκανε μια αναφορά στον ΟΑΣΘ λέγοντας ότι η κυβέρνηση σχεδόν διπλασίασε το στόλο, από τα μόλις 230 λεωφορεία που υπήρχαν το 2019, μετά την, όπως τη χαρακτήρισε, αποτυχημένη κρατικοποίηση.

Αναφορικά με το αν τα λεωφορεία αποτελούν εστίες υπερμεταδοσης του κορωνοιου επισήμανε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών.