Skip to main content

Καραμανλής: Μας προσβάλλουν οι εικόνες με τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα ότι όλοι οι φορείς πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι για λυθεί το θέμα των αρμοδιοτήτων και των χρηματοδοτήσεων

Η αντιπλημμυρική προστασία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τη διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, μιας περιοχής από την οποία διέρχονται πέντε ρέματα σε ένα εκ των οποίων, στο ρέμα Ξηροποτάμου, το 2021 έχασε τη ζωή του ένα νεαρό άτομο.

Γιατί πλημμυρίζει η Θεσσαλονίκη - Αυτά είναι τα επικίνδυνα σημεία

Ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη έστειλε μήνυμα ότι «και στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το προφανές, όλοι οι φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να μη γίνεται διάχυση ευθυνών». «Οι εικόνες, που όλοι είδαμε πριν από μερικές ημέρες, και εμένα προσωπικά και τους πολίτες, μας προσβάλλουν. Πρέπει να καθίσουμε κάτω και να δούμε ποιος κάνει τι και με τι χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι στη διάθεση του δημάρχου «να καθίσουμε όλοι και να δούμε τι πρέπει να κάνει η κεντρική διοίκηση, τι η Περιφέρεια, τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι, γιατί νομίζω ότι πλέον οι πολίτες θέλουν λύση και δεν θέλουν να βλέπουν εμάς να ρίχνουμε ο ένας τις ευθύνες στους άλλους».

Τα έργα που μπορούν να οχυρώσουν τη Θεσσαλονίκη από τις πλημμύρες - Όλο το master plan

Από την πλευρά του τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τον κ. Καραμανλή για το ρέμα Ξηροποτάμου για το οποίο τελείωσε μετά από πολλά χρόνια η μελέτη. «Πρέπει να τελειώνουμε με τη μελέτη εφαρμογής για να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου», τόνισε ο κ. Δεμουρτζίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η διοίκηση του δήμου ζήτησε την άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς η περιοχή έχει πέντε αστικά ρέματα. Να σημειωθεί ότι εκτός από το ρέμα Ξηροποτάμου, που ξεκινάει από την περιοχή των Πεύκων και φτάνει έως την οδό Λαγκαδά, υπάρχουν και άλλα δύο έργα με έτοιμη χρηματοδότηση, το δίκτυο ομβρίων προϋπολογισμού 3,8 εκατ. και το αστικό ρέμα της Ευκαρπίας, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.