Skip to main content

Καραμανλής: Ο Ζισκάρ ντ' Εστέν ήταν ειλικρινής φίλος της Ελλάδας

«Αποχαιρετούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, έναν υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η διαδρομή του είναι φωτεινό παράδειγμα», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που πραγματοποίησε δήλωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Ζισκάρ ντ' Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Valery Giskard D' Estaing. Αποχαιρετούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, έναν υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας», ανέφερε αρχικώς.

«Η συμβολή του στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας υπήρξε καθοριστική, καθώς συνέδεσε το όνομά του με ιστορικά επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την οικοδόμηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας», συνέχισε.

«Η διαδρομή του είναι φωτεινό παράδειγμα, ειδικά στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας και των μεγάλων προκλήσεων», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.